Systemaattisuudella kauppaa myös sesongin ulkopuolella

Etusivu » Asiakaskokemuksia » Systemaattisuudella kauppaa myös sesongin ulkopuolella

Systemaattisen uusasiakashankinnan rakentaminen oli kimmoke Virte-Metallin ja Northboundin yhteistyölle. Virte-Metallin myynnillä oli riittänyt töitä, eikä uusasiakashankintaan oltu ehditty keskittymään.

– Uusasiakashankintaa on tehty aiemmin vähän toisella kädellä. Kyllä olemme soitelleet ja laittaneet sähköpostia, mutta mitään systemaattista ei ole ollut, kertoo myyntipäällikkö Leif Vienonen Virte-Metallin aiemmasta uusasiakashankinnasta.

Northboundin palvelun avulla uusasiakashankinta ei kuormita Virte-Metallin omia myyjiä, mutta toimii silti aiempaa selvästi systemaattisemmin.

Yksi yhteistyön tavoitteista oli saada kaupankäyntiin vilkkautta myös sesongin ulkopuolelle.

 – Keväälle ennen varsinaisen sesongin alkua pyrittiin saamaan kauppaa, ja siinä olemme onnistuneet, kertoo Vienonen.

 

Tuloksia kampanjoissa saatiin heti alusta alkaen ja Vienonen kertoo olevansa tyytyväinen saatuihin tuloksiin.

– Tämä on meille yksi lisä myynnin ja markkinoinnin tekojen joukossa ja olemme saaneet tämän kautta uusia asiakkaita, joten palvelu maksaa itsensä takaisin. Nyt kun vielä pidämme asiakassuhteet kunnossa, kaupankäynti jatkuu näiden uusien asiakkaiden kanssa vielä pitkään, kertoo Vienonen, joka toivoi kampanjoinnilta nimenomaan uusia pidempiä asiakassuhteita.

Virte-Metallille outbound-kampanjoita tehdään kahden myyjän nimissä. Liidejä ja kaupantekoa on riittänyt kuitenkin myös muille yrityksen myyjille.

– Olen jakanut omia kampanjasta tulleita keskustelunavauksia muille myyjille. Osa avauksista ei tietenkään etene pitkälle, mutta jokainen myyjä on saanut tästä työpöydälleen hyviä liidejä.

 

Vienonen näkee Northboundin palvelun sopivan myynnin kasvua tavoittelevalle yrityksille toimialasta riippumatta, sillä kampanjoista pystyy luomaan omanlaiset.

– Kaikkien, ketkä haluavat pysyä kilpailussa mukana ja hankkia uusia asiakkaita, on tehtävä jotain tällaista. Meille tämä on ainakin osoittautunut kannattavaksi.

Virte-Metalli Oy

Virte-Metalli on kattoalan palveleva tukku. Yrityksen mottona on tarjota kaikkea katolle saman katon alta.

Julkaistu 7.5.2020 

Muita kokemusartikkeleita:

Aaltoilusta tasaisen liidivirran äärelle

Kyllä jokaisen myyntijohtajan kannattaisi tätä harkita, koska tämä automatisoi prosessin. Sitä pitäisi oikeasti pysähtyä miettimään, että jos pystyy vapauttamaan näin paljon aikaa, sen arvo on iso.

Joona Keskitalo
Myyntijohtaja
Pulp Agency

Lue lisää kokemuksia:

Aaltoilusta tasaisen liidivirran äärelle

Kyllä jokaisen myyntijohtajan kannattaisi tätä harkita, koska tämä automatisoi prosessin. Sitä pitäisi oikeasti pysähtyä miettimään, että jos pystyy vapauttamaan näin paljon aikaa, sen arvo on iso.

Joona Keskitalo
Myyntijohtaja
Pulp Agency