“On tosi siistiä olla täällä töissä” – Motivoituneessa työporukassa harjoittelijat pääsevät oppimaan ja kehittymään monipuolisesti

Etusivu » Blogi » “On tosi siistiä olla täällä töissä” – Motivoituneessa työporukassa harjoittelijat pääsevät oppimaan ja kehittymään monipuolisesti

Mitä meillä tehdään? – Osa 3: Tuotannon harjoittelu

 

Lähes valmistunut liiketalouden opiskelija Benjamin Niveri on ollu Northboundilla harjoittelussa kolme kuukautta. Opintojen puolesta samakaltaisessa tilanteessa oleva Vili Rahkonen taas vajaan kuukauden. Kun harjoittelu opintojen puolesta tuli ajankohtaiseksi sekä Benjamin että Vili tarttuivat salamannopeasti sähköpostiin kolahteeseen Northboundin harkkailmoitukseen. 

“Monet liiketalouden opiskelijat, erityisesti myynnin kärjestä, tekevät harkan puhelinmyynnissä. Tämä vaikutti erilaiselta ja mielenkiintoiselta vaihtoehdolta”, kuvailee Vili.

“Heti kun sähköposti tuli, laitoin hakemuksen menemään ja soitin Jere Kattelukselle. Liiketoiminta vaikutti kiinnostavalta, ja kun Jere kertoi Northboundista enemmän, paikka tuntui heti jotenkin oikealta”, kertoo Benjamin. Northboundilla oli lisäksi töissä jo tuttuja, mikä vahvisti mielikuvaa hyvästä harkkapaikasta.

Myös tietojärjestelmätieteiden opiskelija Juho Savolainen haki Northboundille kuultuaan aiemmin yrityksessä työskennelleeltä ystävältään kehuja niin työilmapiiristä kuin työtehtävistä. Lisäksi Juhoa kiinnosti nimenomaan kasvuyrityksen kulttuuriin tutustuminen.

“Kiinnosti kovasti työskennellä startup -yrityksessä, joka kasvaa tosi voimakkaasti ja toimintaympäristö on jatkuvasti muuttuva. Ensinnäkin kiinnosti nähdä, miten johdetaan itseohjautuvaa työkulttuuria ja toiseksi tutustua käytäntöihin, joilla rento mutta paljon aikaansaava työyhteisö toimii”, Juho kertoo.

Tietojärjestelmätieteiden opiskelija Juho Savolainen ja tradenomi Samuli Kuusela ovat Northboundin tuotannon harjoittelijoita.

Juho ja Samuli ovat ehtineet alle kahden kuukauden aikana tutustua monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin.

Keväällä tradenomiksi valmistunut Samuli Kuusela oli lukenut kiinnostuneena Northboundin harkkailmoituksia jo opintojen aikana, mutta harkka tuli kuitenkin suoritettua silloisessa työpaikassa. Northbound vaikutti työpaikkana kiinnostavalta, joten Samuli nappasi harkkapaikan lopulta valmistumisen jälkeen.

“Olin kerennyt tehdä jo paljon myyntiä B2C-puolella ja saanut myös vähän kokemusta B2B- myynnistä. Northbound vaikutti todella hyvältä paikalta päästä tutustumaan paremmin B2B-myynnin saloihin. Lisäksi yrityksen viestinnästä oli saanut kuvan ketterästä ja mukavasta työilmapiiristä”, Samuli kertoo.

 

Suurimpina odotuksina hyvä työporukka ja lisäopin kartuttaminen

Keväällä harjoittelunsa aloittaneen nelikon odotukset ilmapiiristä sekä työtehtävistä olivat korkealla eikä pettymyksiä olla koettu.

“Haastattelusta tuli jo tosi hyvä fiilis ja toimistolle tullessa sama fiilis on pysynyt ja odotukset on jopa ylitetty. On tosi siistiä olla täällä töissä”, tiivistää Benjamin.

“Suurimmat odotukset olivat kivat työkaverit ja lisäopin saaminen B2B-myyntiin sekä myynnin kehittämiseen. Nyt 1,5kk harjoittelun jälkeen voi jo sanoa, että näissä Northbound on onnistunut todella hyvin”, jatkaa Samuli.

Opintojen hyödyntäminen, uusien tietojen ja taitojen kartuttaminen sekä kasvuyrityksen kulttuurin perehtyminen nousevat esiin Samulin lisäksi muidenkin harjoittelijoiden odotuksissa.

“Odotin, että pääsee hyödyntämään koulussa opittua työelämässä. Lisäksi koulussa ei millään opi kaikkea työstä tai työelämästä, joten oli mielenkiintoista tulla kasvufirmaan töihin, kun luvassa oli monipuolisesti työtehtäviä. Tässä pääsee laajentamaan pikkuhiljaa sitä omaa osaamista, joten odotukset ovat kyllä täyttyneet tosi hyvin”, kertoo Vili.

Liiketalouden opiskelija Benjamin Niveri on päässyt jo perehdyttämään uudempia harjoittelijoita.

Benjamin aloitti harjoittelunsa nelikosta ensimmäisenä ja on päässyt jo perehdyttämään uudempia tulijoita.

Monipuoliset tehtävät saavat kiitosta koko nelikolta. Vaikka harjoitteluun kuuluu paljon prospektointia, ovat kaikki päässeet tekemään myös muita tehtäviä.

“Hyvin nopeasti on päässyt mukaan jopa perehdytsyshommiin ja oppimaan myös siitä”, iloitsee myynnin lisäksi hr-puolesta kiinnostunut Benjamin.

Kasvuyrityksessä työkulttuuri eroaa monesti isompien organisaatioiden työkulttuureista. Juho odottikin nimenomaan tutustumista uudenlaiseen kulttuuriin sekä pienen yrityksen päätöksentekoon ja reagointitapoihin.

“Jäykkää työkulttuuria on nähnyt paljon. Tällä taas on jo vajaassa neljässä viikossa on huomannu, että porukka on oikeasti itseohjautuvaa, kommunikaatio organisaation läpi selkeää ja kynnystä asioiden esiin nostamiseen ei käytännössä ole.”

 

“Parasta Northboundilla on työyhteisö”

Northbound työpaikkana saa harjoittelijoilta kehuja niin työporukan, kehittymisen ja oppimisen mahdollisuuksien sekä avoimen ilmapiirin puolesta.

“Porukka on loistava! Kaikki tekee yhdessä hommia ja kaikista paistaa halu oppia ja kehittyä, mikä motivoi myös itseä eteenpäin. Täällä ollaan yhtä porukkaa eikä tuijoteta pelkästään omaa työtehtävää tai titteliä”, tiivistää Juho nelikon ajatuksia.

Kaikki harjoittelijat kertovat, että heti ensimmäisenä päivänä olo oli tervetullut ja perehdytyksestä alkaen oli matala kynnys kysyä apua tai osallistua keskusteluihin. Vaikka harjoitteluun on kaikilla kuulunut etätyötä, ei kotonakaan ole tarvinnut pelätä jäävänsä yksin, vaan apua on saanut aina nopeasti. 

Samuli, Vili sekä Juho ovat kaikki olleet Northboundilla alle kaksi kuukautta, mutta kädet on päässyt upottamaan saveen alusta alkaen.

“Työhön pääsee nopeasti käsiksi ja perehdytystä saa jatkuvasti lisää kysyttäessä. Hommia pääsee tekemään monipuolisesti ja tähänkin pääsee itse pitkälti vaikuttamaan sen mukaan, mitä haluaa tehdä”, kertoo Samuli.

Vili Rahkonen kertoo, että työharjoittelussa on mahdollista tehdä laajasti erilaisia tehtäviä, sekä mahdollisesti erikoistua johonkin osa-alueeseen.

Vili on ollut mielissään mahdollisuudesta perehtyä monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin.

Myös Vili nostaa esiin mahdollisuuden tehdä laajasti erilaisia tehtäviä, sekä mahdollisesti myöhemmin erikoistua johonkin. Northboundin nykyisistä työntekijöistä moni on tullut mukaan harjoittelun kautta, ja päässytkin myöhemmin perehtymään syvemmin itseään kiinnostaviin työtehtäviin.

Aktiivisesti kehittyvässä kasvuyrityksessä tavoitteellisuus näkyy myös harjoittelijoille. Jokaisen kanssa nimittäin käydään keskustelua henkilökohtaisista tavoitteista. Lisäksi yrityksen tavoitteista kerrotaan avoimesti koko henkilöstölle.

“Northboundilla on yrityksenä tavoitteet ja Jeren kanssa sovitaan vielä omat tavoitteet. Tämä lisää hyvin motivaatioita omien tavoitteiden saavuttamiseen”, toteaa Benjamin.

“Kaiken kaikkiaan on huikeeta että on päässy mukaan”, tiivistää Benjamin tähänastisen harkkakokemuksen.

 

Laajasti oppeja liiketoiminnasta ja työelämästä

Kun harkkaa tekevältä nelikolta kysyy, mitä harkka on tähän mennessä opettanut, on käsillä varsin laaja kattaus työelämän hyödyllisiä oppeja:

Laaja kuva suomalaisten yritysten toiminnasta.

“Prospektoidessa ymmärtää hyvin, mitä yritykset tekevät ja käsitys liiketoiminnasta on avartunut huomattavasti. Oma kokonaisnäkymä on koko ajan laajempi, mikä auttaa varmasti jatkossa esimerkiksi jos suuntautuu myynnin tehtäviin”, kuvailee Benjamin.

Itseohjautuvuutta ja etätyötä.

“En ole aiemmin tehnyt etätyötä, ja nyt sen myötä omatoimisuus ja itseohjautuvuus on jo lyhyessä ajassa kehittynyt”, kertoo Vili.

“On huomannut, että kun oman tontin tekee huolella, se kantaa hedelmää ja pitää yhteisöllisyyden kunnossa”, jatkaa Benjamin.

Yritystoiminnan prosesseja ja periaatteita.

“Tykkään paljon kysyä uudessa työpaikassa, miksi asioita tehdään tietyillä tavoilla. Jere puhui heti alusta alkaen, että asiat täällä muuttuu nopeasti ja kasvuyrityksessä muutosta pääsee seuraamaan läheltä. On ollut mielenkiintoista nähdä miksi juuri tässä yrityksessä tehdään asioita, miten tehdään ja ymmärtää isommassa kuvassa, mitä hyötyä erilaisista toimintatavoista on meille”, pohtii Juho.

“Pienemmässä kasvufirmassa työskennellessä oppii laajasti siitä, miten yrityksissä asiat pyörii.  Jos myöhemmin menee isompaan firmaan töihin on helpompi hahmottaa kokonaisuutta, koska samanlaisia asioita niissäkin pyörii vaikkakin eri mittakaavoissa”, jatkaa Vili.

Myös Benjamin komppaa ajatusta:

“Täällä on saanut kokonaisvaltaisesti isoa kuvaa kaikesta toiminnasta ja varmasti ymmärrystä tulee vielä paljon lisää.”

Työn tehokkuutta.

Muilta työntekijöiltä opitut tavat ja yhdessä asioiden keskusteleminen ovat opettaneet tehokkaita tapoja tehdä työtä.

“Yllättävän paljon säästää aikaa, kun laittaa ajastusta siihen, miten pystyy saamaan enemmän aikaan samalla keskittymisen tasolla”, tiivistää Juho.

 

Kiinnostaako sinua harjoittelu Northboundilla nyt tai tulevaisuudessa? Laita viestiä Jerelle osoitteeseen jere.kattelus@northbound.fi ja saat lisää tietoa mahdollisuuksista.

Julkaistu 24.8.2021  •  Kirjoittaja Kati

Nämä voisivat myös kiinnostaa:

Northboundin ystävät: Leo Salonen

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Tällä kertaa ystäväkirjassa esittäytyy puhelintiimissä keväällä aloittanut Leo Salonen. Muihin ystäväkirjateksteihin voit tutustua täällä. Nimi:...

Lue lisää

Northboundin ystävät: Niko Ekqvist

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Tällä kertaa kynään on tarttunut juuri viiden kuukauden harjoittelunsa paketoinut Niko. Muihin ystäväkirjateksteihin voit tutustua täällä. Nimi:...

Lue lisää

Northboundin ystävät: Juho Hyry

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Tällä kertaa kynään on tarttunut puhelinliiketoimintaamme johtava Juho Hyry. Muihin ystäväkirjateksteihin voit tutustua täällä. Nimi: Juho Hyry...

Lue lisää

Lataa maksuton opas:

Predictable Revenuen parhaat opit

Opas skaalau­tuvaan ja ennustet­tavaan B2B-myyntiin

Northbound Oy

Kauppakatu 29 A 4. krs, 40100 Jyväskylä
Y-tunnus 2867077-8

Saammeko auttaa?

Autamme mielellämme kasvu- ja kehityshaluisia B2B-myyntiorganisaatioita toimialaan katsomatta.