Koronan vaikutus outbound-viestintään: “Ihmiset ovat nyt hyvin tavoitettavissa”

Etusivu » Blogi » Koronan vaikutus outbound-viestintään: “Ihmiset ovat nyt hyvin tavoitettavissa”

Korona on kuluneen reilun kuukauden aikana vaikuttanut kaikkeen liiketoimintaan, niin myös outbound-myyntiin. Meille Northboundille koronan vaikutukset iskivät näkyvimmin maaliskuun puolessa välissä. 

Samaan aikaan, kun hallitus kielsi yleisötapahtumat ja kehotti meidätkin etätöihin, me opettelimme ymmärtämään, miten tilanne vaikuttaa sähköpostiviestintään. 

“Oma ennakko-oletus ihmisten eristäytyessä oli jännittynyt, ja on ollut kiva huomata, että romahdusta ei ole tapahtunut. B2B-myynti vetää edelleen ja yrittäjät ovat halukkaita pitämään yhteiskunnan rattaat pyörimässä”, kertoo Northboundin kehityspäällikkö Kaisa Miettunen-Jokinen.

B2B-myynti vetää edelleen ja yrittäjät ovat halukkaita pitämään yhteiskunnan rattaat pyörimässä.

Ensimmäisellä “koronaviikolla” asiakkaista suuren osan kampanjatuloksissa oli laskua. Rytinällä alkanut poikkeustila näyttäytyi kiireenä ja lukemattomina sähköposteina. Osa outbound-sähköpostikampanjoista toimi kuitenki jo poikkeustilan alkuvaiheessa jopa paremmin kuin aiemmilla viikoilla. 

Kampanjoiden aktiivinen kehittäminen “koronakelpoisemmiksi” aloitettiin välittömästi. Kolme viikon jälkeen tulokset osoittavat, että ripeä kehitystyö on tuottanut tulosta: Viikko 14 oli kokonaistulosten valossa yhtä hyvä kampanjaviikko kuin viikot ennen koronaa. 

Kokonaisuudessaan korona-ajan (viikot 12–15) kampanjatuloksemme häviävät vielä ajalle ennen koronaa. Muutokset eivät kuitenkaan ole dramaattisia, eikä muutosten taustalla ole ainoastaan korona. 

“Me mittaamme kampanjoiden onnistumista avaus-, vastaus- ja liidiprosentin avulla. Näistä vastausprosentti on hieman laskenut, mutta muutos on normaalin vaihteluvälin sisällä”, kampanjadataan perehtynyt Miettunen-Jokinen kertoo. 

Sähköpostikampanjoidemme mittareista avausprosentti kertoo, kuinka suuri osa sähköpostitse lähestymistämme päättäjistä avaa jonkun lähettämistämme sähköposteista. Vastausprosentilla taas mitataan sitä, kuinka suuresta osasta lähestymiämme yrityksiä, saamme vastauksen ja liidiprosentti kertoo, kuinka suuri osa yrityksistä konvertoituu liideiksi.

Vastausprosentissa on yleensäkin viikkokohtaista vaihtelua ja lähiaikoina vaikutusta on ollut myös mm. pääsiäisellä. 

“Mikäli pääsiäisviikko lasketaan pois, korona-ajan vastausprosentti on hieman tavallista parempi.” 

Kaikesta huolimatta jopa kolmanneksessa kampanjoista tulokset ovat parantuneet korona-aikana.

Liidiprosentti on laskenut hieman, mutta positiivista on, että liidejä saadaan edelleen ja ne ovat laadultaan yhtä hyviä kuin ennen. Joukossa on jonkun verran enemmän vastauksia, joissa pyydetään palaamaan asiaan hieman myöhemmin, mutta toisaalta myös suoria tarjouspyyntöjä tulee yhä. 

“Liidiprosentin lasku on ymmärrettävää, sillä yritykset eivät ole tällä hetkellä ihan yhtä rohkeita investoimaan kuin aikaisemmin”, pohtii Miettunen-Jokinen tilannetta.

Sähköpostia luetaan jopa aiempaa aktiivisemmin. Ihmiset ovat nyt hyvin tavoitettavissa.

Kaikesta huolimatta jopa kolmanneksessa kampanjoista tulokset ovat parantuneet korona-aikana. Kokonaisuutena tulosten suunta on ylöspäin ja jatkuva kehittäminen opettaa, millainen sähköpostiviestintä puree tässä erikoisessa tilanteessa. 

“Avausprosentit ovat pysyneet samana tai hieman nousseet. Sähköpostia luetaan siis jopa aiempaa aktiivisemmin. Ihmiset ovat nyt hyvin tavoitettavissa. Sähköpostiviestinnässä pitää toki huomioida nykytilanne, ja siksi mekin reagoimme heti ensimmäisellä viikolla muuttamalla viestisisältöjä.”

Jotta talouden rattaat pidetään poikkeustilasta huolimatta pyörimässä, on myynnin jatkuttava. Sähköposti on turvallinen ja tehokas tapa lähestyä uusia ihmisiä myös nykytilanteessa. Jos haluat keskustella sen hyödyntämisestä teidän myyntinne tueksi, jätä yhteydenottopyyntö.

 

Julkaistu 21.4.2020  •  Kirjoittaja Kati

Kirjoituksen avainsanat: B2B-myynti | korona | outbound-sähköposti

Nämä voisivat myös kiinnostaa:

Northboundin ystävät: Leo Salonen

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Tällä kertaa ystäväkirjassa esittäytyy puhelintiimissä keväällä aloittanut Leo Salonen. Muihin ystäväkirjateksteihin voit tutustua täällä. Nimi:...

Lue lisää

Northboundin ystävät: Niko Ekqvist

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Tällä kertaa kynään on tarttunut juuri viiden kuukauden harjoittelunsa paketoinut Niko. Muihin ystäväkirjateksteihin voit tutustua täällä. Nimi:...

Lue lisää

Northboundin ystävät: Juho Hyry

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Tällä kertaa kynään on tarttunut puhelinliiketoimintaamme johtava Juho Hyry. Muihin ystäväkirjateksteihin voit tutustua täällä. Nimi: Juho Hyry...

Lue lisää

Lataa maksuton opas:

Predictable Revenuen parhaat opit

Opas skaalau­tuvaan ja ennustet­tavaan B2B-myyntiin

Northbound Oy

Kauppakatu 29 A 4. krs, 40100 Jyväskylä
Y-tunnus 2867077-8

Saammeko auttaa?

Autamme mielellämme kasvu- ja kehityshaluisia B2B-myyntiorganisaatioita toimialaan katsomatta.