Kasvukipuja ja toteutuneita unelmia – Northboundin kulunut vuosi toimitusjohtajan silmin

Etusivu » Blogi » Kasvukipuja ja toteutuneita unelmia – Northboundin kulunut vuosi toimitusjohtajan silmin

Taas on tullut aika vetää yhteen yhtä kierrosta auringon ympäri yrityksemme näkökulmasta. 2021 oli Northboundille jälleen yksi moninainen ja tapahtumarikas vuosi. Käyn tässä blogissa läpi toimitusjohtajan näkökulmasta vuoden käännekohtia – kiva, kun tulit lukemaan!

 

Kyky kasvaa koetuksella

Lähdimme tähän vuoteen kovan kasvuloikan saattelemana, kun kuukausittainen liikevaihtomme kasvoi vuodenvaihteessa 30 %. Kykyämme skaalautua ja kasvaa koeteltiin, ja vaikka rekrytoinnit käynnistettiin heti alkuvuodesta, kohdistui muutamiin rooleihin hetkellisesti todella kova paine. Tästä kuitenkin pää pinnalla selvisimme ja siitä iso kiitos sekä hatunnosto tietysti koko porukalle, mutta erityisesti meidän Juusolle ja Katille. 


Maaliskuussa saimme joukkoomme mukaan asiakkuusjohtajaksi Eeron helpottamaan resurssivajetta sekä kehittämään asiakkuuden hoitoamme seuraavalle tasolle. Eeron ajatuksia siirtymisestä ja sopeutumisesta finanssialalta start up -yritykseen löydät lisää
tästä blogista

Toisen kvartaalin aikana pääsimme testaamaan prosessiemme joustavuutta toden teolla, kun yksi isoimmista asiakkaistamme halusi tehdä valtavan palveluskaalauksen hyvin nopeassa aikaikkunassa. Tässä projektissa pääsimme myös tekemään ensimmäistä kertaa todella tiivistä yhteistyötä Good Call -nimisen buukkifirman kanssa, ja yhteistyöstä saadut hyvät kokemukset johtivat sittemmin useampaan muuhunkin yhteiseen caseen. Nämä yhteiscaset ovat opettaneet meitä valtavasti ja antaneet lisäksi eväitä strategiamme mukaan loppuvuodesta koittaneeseen oman monikanavaisen palvelun rakentamiseen – siitä kuitenkin lisää hieman myöhemmin!

Loppukeväästä työyhteisön kestävyyttä etätöiden suhteen koeteltiin jälleen, kun toimisto oli välillä kokonaan suljettuna, välillä auki maksimissaan 6 tai 10 henkilön kapasiteetilla. Nyt onkin jo puolitoista vuotta vierähtänyt uusissa tiloissa ilman, että  edes tupaantuliaisia on pidetty. Juuri ennen kesälomia tilanne kuitenkin onneksi parani, ja moni työystävä pääsi tapaamaan toisensa ensimmäistä kertaa kasvotusten. Toimiston lisäksi yhteistä aikaa vietettiin vuoden aikana muun muassa golf-kentillä, kesämökkeilyn merkeissä sekä Northboundin historian ensimmäisessä sulkapalloturnauksessa.

 

Unelma asiakkaiden monikanavaisesta auttamisesta realisoituu

Syyskaudelle lähdimme kovalla energialla ja odotuksilla, sillä jostain syystä juuri syksy on ollut Northboundille aina kovinta kasvun aikaa. Kasvun merkeissä mentiin tänäkin vuonna, joskin kovasti odottamamme miljoonan euron liikevaihdon rikkominen jäikin vielä odottamaan ensi vuotta.


Syksyllä saimme odotettua vahvistusta sisältötiimiimme, kun Katin kollegana aloitti Jari. Lisäksi tuotantopuolen rivistöt vahvistuivat entisestään, kun saimme pitää kevään huiput harjoittelijamme talossa vielä harjoittelujakson päättymisen jälkeen.

Marraskuun alussa tilanne salli pienet juhlat ja pääsimme viettämään Northboundin synttäreitä lähes koko henkilöstön voimin.

 

Koko syksyn ajan kulisseissa kuhisi melkoisesti uuden liiketoiminnan pystyttämisen suhteen. Asiat realisoituivat vihdoin marraskuun alussa Juhon aloittaessa puhelinpalveluiden liiketoimintajohtajana. Unelma asiakkaidemme auttamisesta monikanavaisesti ja myynnin alkupään ulkoistaminen “niin kuin se oikeasti pitäisi tehdä” oli vihdoin realismia.

 

Ensimmäiset monikanavaiset pilotit ovat käynnistyneet mukavasti ja useasta kanavavalikoiman laajentamisesta heti alkuvuodesta onkin jo nykyisten asiakkaidemme kanssa sovittu. Näyttävämpi julkinen rummutus alkaa vasta tammikuussa, mutta jos kiinnostus heräsi, laita minulle viestiä ja kurkataan mitä tiskin alta löytyy.

 

Kokonaisuudessaan Northboundin vuodesta 2021 jäi mahtavat fiilikset. Otimme todella monessa asiassa valtavia harppauksia eteenpäin, mutta nälkää ja näyttämisen halua jäi ensi vuodelle melkoisesti. Uuden ja jännän äärellä ollaan heti joululomilta palatessa, ja sekös vasta on innostavaa!

Lopuksi haluan kiittää jokaista Northboundin huikeaa työystävää. On käsittämätöntä miten olemme voineet päästä tänne asti löytämällä vain niitä kuuluisia huipputyyppejä – eikä mitenkään kliseenä, vaan ihan sanan varsinaisessa merkityksessä! Loppuvuodesta olemme myös joutuneet hyvästelemään muutamia työystäviä urallaan eteenpäin. Vaikka lähdön hetki on aina haikea, on ollut mahtavaa nähdä millaista ammatillista kehitystä aika Northboundin matkassa on mahdollistanut, ja kuinka sitä tunnutaan myös työmarkkinoilla arvostettavan!

Kiitos myös kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme tästä vuodesta. Ilman teidän luottamusta mikään ei olisi ollut mahdollista ja teidän inspiroimana haluamme kehittää palveluamme aina vain paremmaksi!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta täältä neukkarin nurkasta!

– Ilja

Julkaistu 22.12.2021  •  Kirjoittaja Ilja

Kirjoituksen avainsanat: Mitä meillä tehdään? | työyhteisö | vuosikatsaus

Nämä voisivat myös kiinnostaa:

Northboundin ystävät: Karoliina Savolainen

Northboundin ystäväkirja on blogisarja, jonka myötä pääsemme tutustumaan Northboundin henkilöstöön sekä muihin ystäviin. Ystäväkirjan kynään on tällä kertaa tarttunut tuotanto- ja sisältötiimissä työskentelevä Karoliina Savolainen. Muihin ystäväkirjateksteihin voit...

Lue lisää

Northboundin ystävät: Riina Torvinen

Northboundin ystäväkirjassa tutustutaan Northboundin henkilöstöön sekä meidän muihin ystäviin. Keväästä asti tuotantotiimissä työskennellyt Riina Torvinen pääsi vuorostaan tarttumaan kynään Northboundin ystäväkirjassa. Muihin ystäviimme voit tutustua aiempien...

Lue lisää

Northboundin ystävät: Nea Nevalainen

Northboundin ystäväkirjassa tutustutaan Northboundin henkilöstöön sekä meidän muihin ystäviin. Toisena keväällä aloittaneesta puhelintiimistä virtuaaliseen kynään tarttui Nea Nevalainen. Muihin ystäviimme voit tutustua aiempien ystäväkirjamerkintöjen kautta täällä....

Lue lisää

Saammeko auttaa?

Autamme mielellämme kasvu- ja kehityshaluisia B2B-myyntiorganisaatioita toimialaan katsomatta.

Northbound Oy

Kauppakatu 29 A 4. krs, 40100 Jyväskylä
Y-tunnus 2867077-8

Saammeko auttaa?

Autamme mielellämme kasvu- ja kehityshaluisia B2B-myyntiorganisaatioita toimialaan katsomatta.